fredag 10 oktober 2008

Ännu en vecka har gått...

Denna veckan stod det kultur på schemat och vi har varit i Norge och tittat på kristallgrottan. En grotta där de förr bröt bergskristall, och vi var väl några som hittade några kristaller i de gamla resterna...

Sen har vi varit på atoklinten, ett heligt fjäll som består av serpentinbergarter som gör att det inte bryts ner lika lätt som omgivande skiffer, därför ser det ut lite som ett berg på berget. Det är ett gammalt offer berg och det fanns flera offerplatser uppe på och dagens turister hade lagt en massa mynt och liknande i sprickona på vägen upp.

Vi har även varit på Silvermuséet i Arjeplog, där de har en massa saker från förr, framförallt från de gamla samerna, väl värt ett besök tycker jag, som annars inte är nåt fan av museer.
Idag har vi varit på studiebesök på Wilmas Naturprodukter. Ett litet familjeföretag i Vilhelmina som gör en massa produkter från naturen, bla myggmedel, linement, hudsalva, rökelse och skokräm. Ett intressant besök hos en intressant gubbe!

Och nu är det helg igen och det står boxning och bastu på schemat, igen... Gud vad vi har lite att göra här på helgerna!! För det kan väl bara vara fjälledare som kommer på idéen att vi tränar och bastar i helgen... (Vi gjorde samma sak förra lördan...) Men det är i och för sig väldigt mysigt.

Nästa vecka blir förhoppningsvis en vecka som vår klass kommer att uppskatta, matlagning!! I denna klassen finns det inte många som tackar nej när det bjuds mat... Vi kommer att få hit friluftskocken/författaren Anita Forsell som ska lära oss laga bra mat på fjället, det ska bli spännande.

1 kommentar:

Anonym sa...

Säg till när jag kan släppa tummarna................ ;O)
Ja, om du kommer hem på lovet..........
Hoppas..........
Kram syster.