tisdag 9 december 2008

Skidlärar intro

Ännu en vecka avklarad! Och har nu godkänd introduktionskurs till skidlärare!!
Förra söndagen körde jag och tre till mot Tärnaby, dey hade snöat massor under natten, så det tog sin lilla tid... Men väl framme var ju backarna UNDERBARA!!


Vi mötte upp dem som varit uppe hela helgen och sen körde vi hela em. Sen kom det fler och vi for till stugorna, vilken lyx, tre stugor till hela klassen och vi lyckade få en där vi bara var fyra.
Senare på kvällen komm Anna och Björn, från fjäll 18, som skulle ha lite skidskola med oss inför introt.
Sen hade vi två timmar med dem i backarna i tre dagar och resten av tiden fick vi ju köra som vi ville. Det har varit helt otroligt, detta får vi göra på skoltid! Som andra betalar massor för att göra...
Sen torsdagen, då började allvaret, Anna hade drillat oss och sagt vad vi bör tänka på och då kommer Jonny och Åke från Friluftsfrämjandet, de som ska hålla introt. Jag var lite nervös för jag kände inte att jag hade lyckats med allt som Anna sagt, men de var två helt underbara människor som bara älskar skidåkning. Första tiden fick vi bara åka som vi ville och sen blev vi filmade och det var en upplevelse att få se sig själv på film, såg inte alls ut som det känns när man kör!!!
Fredagen fortsatte på samma sätt och de kom med tips och ifrågasatte varför vi gjorde som vi gjorde och vände liksom uppochner på skidåkningen... En hel del tid spenderades också i barnbacken där allt bryts ner för inlärning och det var intressant att få lära sig.
Lördagen var samma som fredagen, men en ny filmning...
Söndagen skulle de olika grupperna köra i formation och Jonny och Åke skulle utse en vinnargrupp. I första försöket hade vår grupp haft lite orytm, men den andra gruppen hade inte ens alla med ner.... Så vi skulle få ett försök till, men då bestämde vi i klassen att vi kör alla i en stor formation. Sagt och gjort, formationen ändrades och av bar det. Kan säga att det var en mäktig känsla attköra i mitten av en 10-manna formation och se de framför hålla takten och höra de andra runtomkring!! Jag tror att de blev ganska nöjda med det!!
Sen hade vi avslutningen på toppen av Anja backen, himlen hade inslag av alla färger från gult och rosa till mörk blå, dimman låg tät nedanför oss så man såg inte sjön nedanför och solen lös på intill liggande toppar, underbart vackert! Och temp på -17!!

Inga kommentarer: